Cada residu al seu lloc

La finalitat de la recollida selectiva és fomentar el reciclatge i convertir els residus en recursos, per evitar l’ús innecessari de primeres matèries i contribuir a minimitzar els efectes del canvi climàtic.

A més, si reciclem tot el que generem estalviem en costos d’abocador i generem ingressos pel retorn dels residus valoritzables.

Si tens dubtes d’on pots dipositar un residu, pots obtenir més informació clicant aquí.

ORGÀNICA

Restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, restes de menjar cuinat, closques d’ou, de marisc i de fruita seca, marro de cafè i restes d’infusions, tovallons de paper i paper de cuina bruts de menjar, taps de suro, llumins, escuradents, serradures i petites restes de jardineria.

NO HI LLENCIS: restes d’escombrar, cabells, bolquers i excrements d’animals, que van al contenidor gris

ENVASOS

Aerosols, ampolles de plàstic, bosses de plàstic, brics, llaunes, paper d’alumini, paper de plàstic transparent, envasos de iogurt, precintes d’ampolles, safates de porexpan, taps de plàstics i taps metàl·lics.

NO HI LLENCIS: joguines, mànegues de regar, tubs, materials com cintes de vídeo i cd, i envasos de productes perillosos (com dissolvents o pintures, etc.), que van a la deixalleria.

Paper i cartró

Papers i fulls, capses i caixes de cartró, diaris i revistes, sobres i cartes, oueres de cartró i altres envasos de cartró.

NO HI LLENCIS: paper i material brut, com ara tovallons de paper o paper de cuina tacats d’oli, que van al contenidor marró.

Vidre

Ampolles i pots de vidre.

NO HI LLENCIS: vasos trencats, vidres plans, miralls, restes de ceràmica, plats, bombetes, fluorescents, etc., que van a la deixalleria.

Resta

Només allò que no es pot reciclar com restes d’escombrar, cabells, bolquers i compreses, excrements d’animals, etc.